Judith (1977) heeft na haar studie in de sociale wetenschappen gewerkt als gedragswetenschapper, ontwikkelaar/trainer en gezinstherapeut binnen de jeugdzorg en jeugd ggz. Nu werkt ze zelfstandig als systeemtherapeut. Judith kan zich goed inleven in gevoelens van mensen en gebruikt haar hoofd en hart om zware zaken lichter te maken. Ze woont samen met haar vriend en hun drie puberkinderen.
Anita (1968) heeft een hart voor jeugdzorg. Na haar opleiding in de sociaal pedagogische hulpverlening heeft ze gewerkt als gezinsvoogd en ambulant gezinsbehandelaar. Als zelfstandig systeemtherapeut houdt Anita van dynamiek en is ze betrokken en direct. Ze doet wat nodig is en denkt graag buiten kaders. Ze leeft gescheiden van de vader van hun kinderen en gezamenlijk zijn ze trotse grootouders van hun kleinkind.
Huize Kakelbond heeft als missie om relaties binnen gezinnen en families te versterken zodat kinderen zich verbonden voelen met de wereld om hen heen en gezond en veilig kunnen opgroeien. Huize Kakelbond is een kleine organisatie met een grote stem die wij ook laten horen. Wij zetten ons in om het systeemtherapeutisch gedachtengoed verder te laten wortelen in hulp aan gezinnen vanuit de jeugdwet binnen gemeenten in de regio Noord Limburg. Geen enkel kind groeit alleen op. Daarom moet de hulp ook gericht zijn op het kind in zijn of haar systeem.
Wij zijn van mening dat wanneer de omgeving van het kind niet meegenomen wordt in de behandeling, het risico op vertraging, stagnatie of zelfs falen van individuele behandeling groot is. Onze overtuiging is dat door de relatie centraal te stellen binnen de behandeling, zowel de relatie tussen kinderen en ouders als tussen de cliënt(en) en de therapeut, veel klachten en problemen verminderen of zelfs verdwijnen. Om deze reden bezien wij vanuit Huize Kakelbond het gedrag van een kind of van een ouder vanuit de interactie met elkaar en niet als stoornis of ziekte van een van hen.
Huize Kakelbond werkt graag samen met zorgaanbieders die andere waardevolle disciplines in huis hebben. Te denken valt aan vaktherapeuten, jobcoaches, psychiaters, pleegzorg, orthopedagogen-generalisten en GZ-psychologen, gezinshuizen, zorgboerderijen en (jeugd) GGZ instellingen en jeugdzorgorganisaties. Indien nodig kunnen wij een andere discipline bij de therapie betrekken om de zorg passender en effectiever te maken.